Dutch   |   French   |   English

Lutherse Burgwal 10
2512CB Den Haag
Netherlands

About Us

Welcome to !#CUSTOMER_NAME#!

Stagiaire Migratie en Vluchtelingen

Vacancy information

Work area

Contract

Level of education

Salary

Branches

Options

Apply
Print
Forward
Share |

At the moment we are looking for a:

Stagiaire Migratie en Vluchtelingen

From30-11-2018 Locationna Hoursna Educationna

Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.

Hand in hand met ruim 800 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.

 

Voor de afdeling Security & Justice zoeken wij een:

Stagiaire Migratie en Vluchtelingen

(32 uur p/w, ma-do)

 

Tijdens je stage bied je ondersteuning aan lobby en advocacy op het terrein van migratie en vluchtelingen in Nederland en op Europees/internationaal niveau, binnen Cordaid en in samenwerking met het Caritas netwerk. Dit werk gebeurt in samenwerking met nationale en Europese partners met de ambitie om een gezamenlijke visie te bevorderen voor een meer humaan ontwikkelings- en migratiebeleid. Binnen deze activiteiten is er speciale aandacht voor de vluchtelingenproblematiek, voor de grondoorzaken van gedwongen migratie en ontheemding, en voor de bijdrage van diaspora en geldovermakingen bij duurzame ontwikkeling in het land van herkomst.

 

Wat je doet

Je ondersteunt de beleidsmedewerker bij het uitwerken en uitvoeren van activiteiten:

 • Volgen van politieke actualiteiten en besluitvorming rondom migratie en vluchtelingen.
 • Onderzoek uitvoeren, dat als basis gebruikt wordt voor het schrijven van artikelen.
 • Meehelpen met het schrijven van deze artikelen, nieuwsbrieven en materialen voor de websites, maar bijvoorbeeld ook lobby brieven.
 • Het opzetten van webinars en fysieke bijeenkomsten: meedenken over de inhoud van deze webinars, versturen van uitnodigingen naar partners en verlenen van logistieke taken en technische ondersteuning.
 • Contacten onderhouden met het partner netwerk
 • Ondersteunen en notuleren bij teleconferenties en vergaderingen.
 • Daarnaast zijn er mogelijkheden om geregeld interessante bijeenkomsten bij te wonen en daarover te rapporteren aan collega’s. 

Wie je bent

 • Relevante opleiding op HBO/WO niveau in Migration Studies, International Development Studies of een studie gerelateerd aan migratie en vluchtelingen.
 • Affiniteit en/of ervaring met migratie en ontwikkelingsvraagstukken, inclusief de SDGs en het Nederlandse beleid
 • Affiniteit met het werk van kerken met en voor vluchtelingen
 • Interesse in politieke processen en/of in het mobiliseren van de achterban
 • Communicatief en sociaal vaardig.
 • Accuraat. Zelfstandige werkhouding. Je gaat goed om met ruimte voor eigen initiatief.
 • Goede beheersing in de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van Frans is een pré.

 

Welke ervaringen neem je mee

Je kunt rekenen op een interessante stage waarin je veel kan leren op gebied van de duurzame ontwikkeling en de link met migratie en vluchtelingen. Je krijgt begeleiding maar er is zeker ruimte om eigen initiatief te tonen. De werkzaamheden kunnen eventueel samen gaan met een eigen stage opdracht. Je krijgt een kijk in de keuken van een grote ontwikkelingsorganisatie en in lobby en belangenbehartiging op internationaal niveau. Je maakt deel uit van een klein team dat zich inzet voor de belangen van migranten en nauw samenwerkt met kerken, mensenrechten- en migrantenorganisaties.

 

Vergoeding en duur van de stage:

De stage begint per 1 februari of 1 maart 2019 (in overleg) voor een periode van 5 maanden.  Je bent 4 dagen per week beschikbaar, bij voorkeur ma-do. Cordaid betaalt in voorkomende gevallen een stagevergoeding indien de stage onderdeel is van de opleiding.

 

Interesse?

Voor meer informatie of sollicitatie, stuur je CV en motivatie voor donderdag 27 december a.s. naar dhr. Bob van Dillen (email: bvd@cordaid.org). De gesprekken worden bij voorkeur gepland op dinsdag 8 januari.

 

 

     
Share vacancy